Zorgprestatiemodel vanaf 1 januari 2022

Vanaf 1 januari 2022 gaat de bekostiging van de geestelijke gezondheidszorg veranderen, voor alle zorgaanbieders in Nederland. Waar een behandeling tot nog toe aan het einde van het traject als geheel werd afgerekend, zal uw behandelaar in de nieuwe bekostiging elke losse sessie afzonderlijk per maand aan uw zorgverzekeraar declareren.

WAT BETEKENT DIT VOOR U?

Hoewel het nieuwe bekostigingsmodel duidelijker en transparanter is dan het vorige, kent het model een belangrijk nadeel voor u als cliënt. Wanneer uw behandeling over de jaarwisseling heen loopt, wordt zowel in het oude als in het nieuwe jaar een beroep gedaan op uw eigen risico. Tot nog toe was het zo dat de gehele behandeling in één keer werd gedeclareerd, ongeacht of deze over de jaarwisseling heen liep. Vanaf 2022 zal dus voor beide jaren een beroep worden gedaan op het eigen risico.

Ervaringen met  TiM Psychologie

“Snelle behandeling, goed mijn verhaal kunnen vertellen, en de juiste richtlijnen meegegeven. Altijd goed bereikbaar en nooit iets teveel met vragen. Heel erg tevreden met de behandeling.”

9.2/10Lees meer

“Behandeling gekregen voor paniek en angstklachten. Na 7 behandelingen bij Maurits al bijna een jaar klachten vrij. Door de vele praktische handvaten, oefeningen en tips. Hij is heel praktisch en totaal niet zweverig. Ik voel mij eindelijk begrepen en nog steeds veel baat bij deze behandeling. Bedankt Maurits!”

9.7/10Lees meer

“Ik vond het erg fijn dat je alles op je eigen manier en tempo kan doen en hierbij de juiste handvaten heb gekregen. Het heeft me zeker goed gedaan!”

9.2/10Lees meer